Mustafa AVKIRAN

Mustafa AVKIRAN
  • Doğum Tarihi 03 Mart 1963
  • Doğum Yeri Gaziantep
  • Meslek Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu

Mustafa AVKIRAN Gaziantep'te doğdu. 1983'te Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'na katıldı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yüksek lisans yaptı. Bir dönem Antalya Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük de yaptı. 2000'de Tiyatro Oyunevi ile birlikte İSM 2. Kat'ı kurdu. Bilal Ağa, Ezo Gelin, Kınalı Kar, Kuzey Güney, Menekşe ile Halil, Yaprak Dökümü, Filinta gibi dizilerde rol aldı. Günümüzde ise Yeni Gelin adlı dizide Kalender Ağa karakterini canlandırmaktadır.

Filmografi:

  • Ateşten Günler (1987)
  • Ayaşlı ve Kiracıları (1989)
  • Yalnızlar (1991)
  • Zontellektüel Abdullah (1994)
  • Sokaktaki Adam (1995)
  • İstanbul Kanatlarımın Altında (1996)
  • Kayıkçı (1998)
  • Kurtlar Sofrası (1999)
  • Köstebek (2) (1999)
  • Yılan Hikayesi (1999-2001)
  • Kurşun Kalem (2000)
  • Pencereden Kar Geliyor (2001)
  • The Only Journey of His Life (2001)
  • Kınalı Kar (2002)
  • Beni Bekledinse (2004)
  • Köpek (2005)
  • Yaprak Dökümü (2008-2010)
  • Av Mevsimi (2010)
  • Kuzey Güney (2011-2012)
  • Kaçak (2013-2014)
  • Sevdam Alabora (2014)
  • Delibal (2015)
  • Filinta (2015)
  • Yeni Gelin - (2017)
3DEĞERLENDİRME 4.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha